Backpacking.nu/Prylar och pinaler/Bra prylar till resan

Bra prylar till resan

Du har säkert hört det gamla talesättet "Du vet aldrig vad du kommer att behöva, så var beredd på allt" Sanningen är att även om det kan låta banalt eller klyschigt är det faktiskt ett mycket bra råd. Du kan aldrig förutse när något kan hända och att ha några förnödenheter med dig kommer att göra ditt nästa äventyr mycket lättare! Här är ett gäng viktiga saker att packa med på varje resa.

Antibakteriell gel

Även om du har vidtagit alla tänkbara försiktighetsåtgärder för att se till att du inte får några bakterier eller sjukdomar är det alltid bäst att vara på den säkra sidan . Istället för att vara paranoid när det gäller din hälsa är antibakteriell gel ett bra sätt att se till att du aldrig blir sjuk eller överraskad. Den steriliserar ytor och föremål innan du rör vid dem och har medicinska egenskaper som hjälper dig att hålla dig frisk och bekämpa infektioner.

Solskyddsmedel

Detta är en av de viktigaste sakerna du alltid bör ha med dig när du reser till soliga platser. Ta inte lätt på solskyddet, annars kan du få en mycket svår brännskada senare under dagen! Se till att applicera den efter att du har klätt på dig så att dina kläder inte fastnar på huden medan du tittar på solnedgången över havet . Det är också mycket lättare att applicera på nytt än att behöva ta av dig alla dina kläder bara för att du ska kunna använda mer lotion.

Mjukt papper

Näsdukar är användbara inte bara när någon har rinnande näsa , men också när de behöver torka upp små spill eller när de behöver torka av sig händerna efter att ha ätit. Mjukpapper är utmärkta för att bli av med svett, smuts och smuts på händerna när du inte har tillgång till tvål och vatten. De kan också vara mycket användbara för att torka bort tårar om något sorgligt händer under resan!

Lås

Lås är viktiga för att skydda värdesaker när du är ute och utforskar världen! Det är ofta svårt att hitta ett säkert ställe där du kan förvara din plånbok, din telefon och ditt pass (och allt annat värdefullt) när det inte verkar vara ett alternativ att lämna allt bakom sig. Även om många vandrarhem tillhandahåller skåp för förvaring, skulle det ibland bara ta det tar för lång tid att hitta nyckeln och öppna skåpet innan du möter upp vänner för en utflykt eller efter en dag på museum.

Kamera

Att ta bilder är alltid roligt, men det kan snabbt bli dyrt om du inte är försiktig! Det bästa sättet att undvika vikten av digitalkameror är gamla skolans engångskameror som är vattentäta, fall- och stöttåliga, vilket innebär att de kommer att kunna ta fantastiska bilder utan att gå sönder eller gå förlorade! Du bör också överväga att ta med dig extra batterier eftersom engångskameror använder icke uppladdningsbara batterier.

Första hjälpen-kit

Detta är en av de saker som alla känner till men som inte alla har med sig hela tiden eftersom de tror att något aldrig kommer att hända dem! Låt det går aldrig något fel när du behöver det som mest, och därför är det alltid bra att ta med sig ett första hjälpen-kit. Den innehåller allt det nödvändigaste om du eller någon annan skulle bli skadad under resan! Du kan också köpa en sådan i de flesta närbutiker för billigt också. Vi rekommenderar särskilt första hjälpen-kit från Cederroth, som är ett klassiskt svenskt företag som producerar produkter av väldigt hög kvalitet.

Kondomer

Du vet aldrig vad du kommer att behöva, så var beredd på allt! Oavsett om du reser med vänner eller en SO (significantother ) eller om du reser på egen hand och är ute efter att ha kul, är det alltid bäst att vara säker och skydda dig mot könssjukdomar och oväntade graviditeter. Dessa små kondomer kanske inte verkar som mycket, men de kan spara dig en massa problem! Här finns en riktigt bra sammanställning över olika kondomer, där man enkelt kan sortera och hitta de som passar bäst.

Powerbank

Att hålla sig uppkopplad är lika viktigt som alla andra saker på den här listan, men det kommer en punkt när batteriet dör och det signalerar oftast slutet på vår kontakt med omvärlden! Istället för att vänta tills din telefon dör helt, ta med dig en bärbar laddare så att du kan ladda din enhet på språng! Dessa laddare blir mer prisvärda för varje dag som går och de finns ofta i söta färger också! Kolla gärna in våra listor över olika Powerbank för att hitta en lämplig och prisvärd.

Hörlurar

Att använda hörlurar är ett bra sätt att undvika pinsamma sociala situationer, men det kan också vara farligt om du inte är uppmärksam! Se till att du bär dem på ett säkert sätt, vilket innebär att du använder det justerbara huvudbandet eller till och med köper sådana med öronkrok så att hörlurarna stannar på plats. Du bör aldrig använda något som täcker båda dina öron eftersom ljudet trots allt går rakt in i din hjärna!

Vattentäta fodral för din telefon och kamera

Vattentäta fodral är viktiga om du planerar att delta i utomhusaktiviteter som snorkling, kajakpaddling, fiske eller till och med bara promenera vid vattenfall! Det är mycket enkelt att skydda känslig utrustning med dessa vattentäta påsar. Se bara till att de alltid är förseglade ordentligt, för annars kan vatten tränga in och förstöra all din utrustning!

Kompass

Om det är något du aldrig bör glömma när du reser måste det vara detta ovärderliga verktyg! Till och med innan GPS uppfanns, det var inte så farligt att inte veta vart man var på väg, men numera kan det bli en mardröm på några sekunder om man tappar orienteringen. Detta betyder inte att du måste sluta kolla kartor eller fråga lokalbefolkningen om vägen, fortsätt gärna att göra det! Men om det finns minsta chans att du går vilse utan karta, skaffa dig en kompass och vila lugnt på natten! Vi rekommenderar särskilt kompasser från Silva, som är ett klassiskt svenskt företag som producerar produkter av oerhört bra kvalitet.

Nödfilt

Vi kan aldrig förutse när vi kan behöva detta, så det är bättre att vara säker än att vara ledsen! Även kända som "Space Blankets" eller termiska filtar, är dessa standardiserade nödverktyg perfekta för att ligga på marken om du är strandsatt någonstans utan skydd mot den kalla nattluften. De är också vattentäta och vindtäta, vilket innebär att de inte heller lätt går sönder!

Hoppas att denna lista över bra att ha-prylar hjälpte dig, lämna gärna en kommentar här nedan om du tycker att vi har glömt någon viktig pryl att ta med på resan! :)


Skrivet av Kristoffer Larsson

Skriv en kommentar