Backpacking.nu/Prylar och pinaler/Välja rätt sovsäck

Hur du väljer rätt sovsäck för dig

Sovsäckar finns i många olika former och storlekar. Att välja rätt är en fråga om personliga preferenser. Sovsäckar kategoriseras i allmänhet efter värme och vikt, så se till att läsa på om vilken sovsäck som är lämplig för dina behov. Om du letar efter en varm och lätt sovsäck kan du välja en syntetisk sovsäck . Om du letar efter en tung sovsäck som håller dig varm i extrema väderförhållanden kan du välja en dunsovsäck.

När du väljer en sovsäck ska du tänka på följande faktorer

  • Temperaturklassificering - detta anger hur varm sovsäcken är och kategoriseras vanligtvis enligt vilka utomhustemperaturer den är anpassad för (främst i den nedre skalan, dvs. hur många minusgrader den klarar av)
  • Vikt - sovsäckens vikt påverkar hur lätt den är att bära med sig.
  • Passform - se till att sovsäcken passar bra för din kroppsstorlek och kroppsform
  • Packstorlek - det här är hur liten sovsäcken kan packas ner till, vilket är viktigt om du reser med begränsat bagage utrymme
  • Funktioner - vissa sovsäckar har extra funktioner, till exempel en huva, vilket kan vara användbart om du vill ha extra värme.

När du väljer en sovsäck ska du alltid läsa produktbeskrivningen noggrant för att vara säker på att du får rätt sovsäck för dina behov.

Spana gärna in våra listor över sovsäckar, där kan du enkelt sortera dig fram och hitta just den sovsäck som du letar efter. Vi visar också en prisjämförelse som ger dig det absolut bästa priset du kan hitta de olika sovsäckarna för.

Ihoprullad och packad sovsäck.

Skrivet av Kristoffer Larsson

Skriv en kommentar