Backpacking.nu/Prylar och pinaler/Viktigt i första hjälpen-kit

Det viktigaste i ett första hjälpen-kit

Ingen vet när en nödsituation kan inträffa, och därför är det viktigt att alltid ha ett första hjälpen-kit till hands. Ett första hjälpen-kit kan vara skillnaden mellan liv och död i en krissituation. Grundläggande förnödenheter som gasbinda, antibiotikasalva och bandage kan hjälpa dig att klara dig i efterdyningarna av en olycka eller skada tills du får professionell läkarvård. Se till att hålla din första hjälpen-kit uppdaterad och välfylld så att du är förberedd för alla nödsituationer. Här listar vi de 10 viktigaste sakerna att ha i ett första hjälpen-kit.

Bandage är viktigt

En av de viktigaste sakerna i ett första hjälpen-kit är en bra uppsättning bandage. Oavsett om det rör sig om ett litet sår eller en allvarligare skada är det alltid bra att ha bandage till hands. Du bör också packa med dig lite antibiotikasalva och smärtstillande medicin, till exempel ibuprofen. Om du reser med barn är det det är också en bra idé att packa med några barnläkemedel, som paracetamol och ibuprofen.

Blåshantering vitalt vid vandring

En annan viktig sak att ha med i din första hjälpen-kit är något för att hantera blåsor. Blåsor kan vara extremt smärtsamma och kan sakta ner dig när du vandrar eller reser, så det är viktigt att ha en sätt att hantera dem. Ett sätt att göra detta är att packa med moleskin, som kan hjälpa till att förhindra att blåsor bildas från början.

Typiskt första hjälpen-kit.

Bra saker att ha i ett första hjälpen-kit

  1. Mjukbindor och bandage: Mjukbindor och bandage är viktiga för att täcka och rengöra sår.
  2. Plåster: Plåster och andra självhäftande bandage kan hjälpa till att hålla sår rena och skyddade.
  3. Antibiotisk salva: Antibiotisk salva kan hjälpa till att förebygga infektioner i sår.
  4. Sax: Saxar kan användas för att klippa bandage och gasbinda.
  5. Pincett: Pincett kan användas för att ta bort föremål från sår.
  6. Termometer: En termometer kan hjälpa dig att avgöra om en person har feber.
  7. Ibuprofen: Ibuprofen kan hjälpa till att minska smärta och inflammation.
  8. Säkerhetsnålar: Säkerhetsnålar kan användas för att hålla bandage på plats.
  9. Tejp: Tejp kan användas för att hålla förbanden på plats.
  10. Sterila våtservetter: Sterila våtservetter kan användas för att rengöra sår.

Ett välfyllt första hjälpen-kit är viktigt i varje hem, och när man är på resande fot. Se till att inkludera alla föremål på den här listan för att se till att du är förberedd för alla nödsituationer.

Spana gärna in våra listor över första hjälpen-kit, där kan du enkelt sortera dig fram och hitta just det första hjälpen-kit som du letar efter. Vi visar också en prisjämförelse som ger dig det absolut bästa priset du kan hitta de olika första hjälpen-kiten för.

Glöm inte sjukförsäkringskort och kontaktuppgifter

Slutligen är det alltid viktigt att även packa med en kopia av ditt sjukförsäkringskort och kontaktuppgifter till ditt sjukförsäkringsbolag. Om du någonsin skulle behöva medicinsk vård under en resa eller vandring kan du nämligen ge denna information till vårdpersonalen så kan de hjälpa dig.


Skrivet av Kristoffer Larsson

Skriv en kommentar