Backpacking.nu/Tips inför resan/Användbara apoteksartiklar

Användbara apoteksartiklar för resenärer

Att resa kan vara en spännande och oförglömlig upplevelse. Men det är inte utan svårigheter. Resenärer möter ofta olika klimat och mat som de inte är vana vid, vilket kan leda till hälsoproblem när de reser utomlands. Det finns också utmaningar med att packa inför en resa - särskilt när man funderar på vilka apoteksartiklar man bör ta med sig. Den här artikeln kommer att lyfta fram några användbara tips och apoteksartiklar som resenärer kanske kan ha nytta av under sitt nästa äventyr!

Ett bra solskydd

Solen är en källa till glädje för många människor. Den ger värme och energi samt det viktiga D-vitaminet när den kommer i kontakt med vår hud! Behovet av att vistas i ljuset kan dock vara skadligt om man inte är proaktiv, och det kan vara nödvändigt att använda solskyddsmedel beroende på hur ljus eller mörk din hud är. Att använda sig av SPF 10 skulle t.ex. ge ett lågt skydd, medan SPF 50+ ger mycket höga skydd - vilket du skall använda beror dock helt och hållet på var du skall befinna dig och hur högt UV-index det är. UV-indexet är ett sätt att avgöra hur stark solstrålningen kommer att vara en viss dag och plats. Det varierar beroende på årstid, tjockleken på ozonskiktet vid platsen samt hur nära ekvatorn som platsen ligger.

Första hjälpen-kit

Ett litet första hjälpen-kit kan vara till nytta på resan. Att ha bandage för blåsor eller skärsår/skrapningar är viktigt, särskilt om du vandrar eller vandrar genom långa sträckor. Det är också en bra idé att ha med sig smärtstillande medel som paracetamol också; huvudvärk från värmeslag är vanligt utomlands! Ett fickpaket med plåster och alkoholtorkdukar kan vara till hjälp också.

Tabletter mot tillfällig diarré

Det är alltid en bra idé att ha med sig medicin på resan, i händelse av en nödsituation. Resenärer bör alltid ha med sig tabletter för att behandla tillfällig diarré när de är ute på längre resor. Att resa kan förändra kroppens naturliga balans, vilket kan leda till tillfälliga magproblem, så det är viktigt att vara förberedd!

Vätskeersättning

Om du har drabbats av diarré eller blivit uttorkad är det viktigt att återställa vätske- och saltbalansen i kroppen. Du kan göra detta med hjälp av vätskeersättning, som finns i både pulver- och tablettform för vuxna/barn (beroende på åldersanpassade behov).

Rengöringsservetter

Rengöringsservetter är verkligen praktiska när du reser, eftersom de kan användas till mer än att bara torka upp skräp. De är bra för att rengöra ytor som har rörts vid av smutsiga händer eller är täckta av bakterier. De är mycket användbara när du är på resande fot och inte kan hitta en offentlig toalett för att tvätta händerna!

En liten dricksflaska som kan fyllas på

Det är viktigt att ha en återanvändbar vattenflaska när man reser, för det blir dyrt att köpa vatten på flaska hela tiden! När du inte dricker ur din påfyllningsbara flaska ska du försöka hitta platser där det är möjligt att fylla på - det bidrar också till att minska plastavfallet! Om du undviker vattenflaskor kan du minska kostnaderna också när du är på resande fot.

Necessär

Givetvis behöver du även en smidig och bra necessär att packa dina apoteksartiklar i, vi gillar framför allt Fjällrävens Kånken necessär, som är riktigt läckra.


Skrivet av Kristoffer Larsson

Skriv en kommentar