Backpacking.nu/Tips inför resan/Packlista långa flygningar

Packlista för långa flygningar

Att resa med flyg är ett av de snabbaste och mest bekväma sätten att ta sig från punkt A till punkt B. Men det kan också vara en av de mest stressiga delarna av en resa. Det finns så många saker som kan gå fel - förseningar, avbokningar, förlorat bagage - och om du inte är förberedd på dem i förväg kan du hamna i en rejäl knipa.

Som tur är finns det många sätt att se till att din nästa flygresa går smidigt. Från att packa smart till att dra nytta av vissa bekvämligheter under resan, här är vår lista över vad du bör ta med dig på alla långdistansflygningar!

1) Hörlurar eller öronproppar

Oavsett om det är gråtande bebisar eller högljudda människor som pratar i telefon klockan tre på natten, så medför flygresor lika många irritationsmoment som bekvämligheter . Se till att du överröstar ljudet med hörlurar eller öronproppar, så sover du som en bebis på nolltid!

2) Snacks

En av de bästa sakerna med att flyga är att du kan ta med dig din egen mat ombord. Det innebär att du slipper dyra flygplatspriser eller ohälsosam flygplansmat. Packa med dig några nyttiga snacks att mumsa på under flygresan, så håller du dig energisk och nöjd.

3) Vattenflaska

Uttorkning är en verklig fara under långa flygningar, så se till att packa en vattenflaska för att hålla dig vätskeklar. Du kan fylla på den på flygplatsen eller på själva planet, så du behöver inte oroa dig för att vattnet ska ta slut.

4) Adapter

Om du reser till ett annat land ska du packa med en adapter så att du kan använda din elektronik där. Utan en adapter kan du sitta fast med en oanvändbar teknik på resan.

5) Underhållning

Långa flygresor kan vara riktigt tråkiga, särskilt om du inte är den typen av person som gillar att sova eller läsa. Se till att du har någon form av underhållning för att hålla dig sysselsatt - allt från böcker och tidskrifter till surfplattor och bärbara datorer.

6) Medicin

Om du reser med mediciner, se till att du packar tillräckligt för hela resan. Det är också en bra idé att packa med en kopia av ditt recept ifall du tappar bort din medicin eller om den blir konfiskeras av flygplatsens säkerhetspersonal.

7) Ögonmask och öronproppar

Som vi nämnde tidigare kan buller vara ett verkligt irritationsmoment på långa flygningar. Se till att du packar en ögonmask och öronproppar så att du kan få lite lugn och ro under resan.

8) Kläder

Även om du flyger i första klass kommer du troligen att behöva tillbringa flera timmar sittande i din stol. Se till att du packar bekväma kläder som inte begränsar din rörelseförmåga eller gör dig för varm eller kall. Träningsbyxor och en lös t-shirt är alltid ett bra val.

9) Skor

Om du inte planerar att byta om till pyjamas när du väl sitter på om du kommer till ett flygplan måste du förmodligen ha på dig skorna under hela flygningen. Se till att de är bekväma och lätta att ta på och av.

10) Toalettartiklar

De flesta flygbolag tillåter att du tar med dig en liten väska med toalettartiklar på planet. Se till att du packar necessären med allt du behöver, inklusive tandborste, tandkräm, schampo osv. Du kanske inte kan köpa dessa artiklar när du väl är ombord på planet.

Genom att följa våra tips är du redo för alla långdistansflygningar! Bon voyage! :D


Skrivet av Kristoffer Larsson

Skriv en kommentar