Backpacking.nu/Tips inför resan/Resehack för ensamresenärer

5 resehack för ensamresenärer

Om du är ensamresenär finns det inget viktigare än att vara förberedd. Det bästa sättet att förbereda sig inför resan är att tänka på vilken typ av person du är och vad som kan vara svårt, och sedan komma på lösningar som hjälper dig. Om du till exempel är orolig för språkbarriären kan du resa till ett land som talar ditt modersmål eller lära dig några viktiga fraser på deras språk innan du åker för att göra det lättare för dig. För att undvika långa gränsköer kan du boka dina biljetter online 24 timmar i förväg för att få prioriterad kontroll. Och om möjligt, dela dina resplaner med familjemedlemmar så att de vet var du befinner dig när du är utomlands. Ensamresenärer förtjänar lite extra uppmärksamhet! Med dessa fem knep är du beredd på allt. Bon voyage!

Förbered dig mentalt

En av de viktigaste sakerna att göra innan du reser solo är att förbereda dig mentalt. Resor kan vara oförutsägbara och det finns alltid saker som kan gå fel, så det är viktigt att du går in i resan med en positiv inställning . Ha inga förväntningar på hur resan kommer att bli, följ bara med strömmen. Ett gott råd är att skriva ner alla saker som du oroar dig för innan du åker.

Planera i förväg

Att ha en plan för varje timme är avgörande när du reser ensam. Detta inkluderar planer på vad du ska göra i olika situationer och att ha beredskapsplaner om något går fel. Om du till exempel ska åka någonstans där det inte finns många människor som talar engelska är det viktigt att du lär dig några grundläggande fraser eller laddar ner en app som Google Translate. Du kan till och med försöka träffa lokalbefolkningen i förväg så att de kan visa dig runt!

Undvik väntetider

När du planerar din resa ska du alltid kontrollera de mest trafikerade perioderna och resvägarna och försöka undvika dem. Om du kan, boka dina biljetter online 24 timmar i förväg för att få prioriterad kontroll. Ett annat sätt att undvika långa köer är att ha alla dina dokument och visum klara innan du anländer till flygplatsen eller gränsen.

Håll dig säker

Även om risken för att något ska hända är liten är det ändå viktigt att vidta försiktighetsåtgärder när du reser ensam. Se till att din telefon alltid är laddad (t.ex. genom att ta med en powerbank) i händelse av en nödsituation och ha alltid dina tillhörigheter med dig. Det är också en bra idé att berätta för någon vart du är på väg och ha med dig en kopia av ditt pass och dina flygbiljetter för säkerhets skull .

Ha så kul!

Framför allt ska du komma ihåg att ha roligt när du reser solo! Det här är din chans att utforska nya platser och träffa nya människor. Ta till dig den frihet som det innebär att resa på egen hand och njut av varje ögonblick. :)


Skrivet av Kristoffer Larsson

Skriv en kommentar